Roman Vaněk
Životopis
Roman Vaněk je český kuchař, popularizátor oboru gastronomie a autor mnoha úspěšných kuchařek.
Do povědomí veřejnosti se dostal především díky knižním bestselerům Poklady klasické české kuchyně, aneb, Jak to ta babička tenkrát vařila a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy, aneb, Dědictví našich babiček. Známý je i díky svému autorskému internetovému pořadu Peklo na talíři. Pořad byl v roce 2012 oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Life Sciences Film Festival cenou studentů.
Ve svých pořadech "Peklo na talíři", "Jídlo, s.r.o." veřejně poukazuje - s pomocí zkušených odborníků, akademiků - na nekalé praktiky potravinářského průmyslu a absenci kvalitního jídla na českém trhu. Tvrdí, že doufá, že navrátí českému národu gastronomickou poctivost.
Zdroj:Wikipedia
Knihy
Hodnocení
Hodnocení | Uživatel | Čas hodnocení |
---|---|---|