Základy sportovní výživy
Nakladatel: | Univerzita Palackého v Olomouci |
ISBN: | 978-80-244-4833-6 |
Termín: | 17.03.2016 |
Pořadí vydání: | 1. |
Rozsah (počet stran): | 80 |
Formát (výška x šířka): | 210 x 148 mm |
Vazba: | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Materiál: | kniha |
Anotace
Kniha je určena studentům vysokých škol se sportovním zaměřením a také všem, kteří rádi sportují a chtějí vědět, jak vhodně zvolenou stravou podpořit svůj výkon. Ačkoliv je oblast výživy mnohdy sportovci přehlíženou a není na ni dáván takový důraz jako na vlastní tréninkový proces, špičkoví a zkušení trenéři vědí, že se bez adekvátní nutriční podpory neobejdou. Dnes je na výživu pohlíženo jako na nedílnou součást kvalitní regenerace. Text knihy se věnuje nejen energetické bilanci s přihlédnutím ke specifickým požadavkům sportovce a základním nutrientům ve stravě, ale také podrobně rozebírá vhodné načasování příjmu potravy v závislosti na tréninku a využití doplňků stravy.