Vegetariánská středomořská kuchařka
Nakladatel: | Mladá fronta |
ISBN: | 978-80-204-3715-0 |
Termín: | 03.09.2015 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Překladatel: | Ivana Svobodová |
Rozsah (počet stran): | 240 |
Formát (výška x šířka): | 230 x 200 mm |
Vazba: | brožovaná |
Materiál: | kniha |
Anotace
Příručka obsahuje jedinečné vegetariánsky laděné recepty z celé Itálie doplněné celostránkovými barevnými fotografiemi, dále tipy a rady i krátké odbočky do kulinární historie. Je určena všem, kdo chtějí proniknout do základů jedné z nejzdravějších kuchyní světa, zvládnout její techniky a naučit se připravovat nepřekonatelné kulinářské speciality. Je rozdělena na kapitoly Předkrmy, Polévky, Těstoviny a rýže, Hlavní chody, Přílohy a saláty, Pizza a focaccia a Moučníky a v každé z nich představuje klasické i méně známé pokrmy využívající pestrou nabídku surovin ze všech italských regionů, které jsou ale dostupné i u nás. Sestavili je známí italští šéfkuchaři ve spolupráci s institucí nazvanou Academia Barilla, jež byla založena v Parmě roku 2004 jako první centrum zaměřené na ochranu, rozvoj a podporu autentické regionální italské gastronomie.