Tajnosti francouzského pekaře

Tajnosti francouzského pekaře
Tajnosti francouzského pekaře
Originál:Confession of a French Baker
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání angličtina angličtina
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
Tajnosti francouzského pekaře
Tajnosti francouzského pekaře
Nakladatel:Argo
ISBN:978-80-257-1471-3
Termín:
Pořadí vydání:2.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Rozsah (počet stran):132
Formát (výška x šířka):210 x 148 mm
Vazba:pevné desky, papírový potah, přebal
Materiál:kniha

Anotace

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu"".

Žánr a kategorie knihy Tajnosti francouzského pekaře

Krásná literatura