Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Nakladatel: | Eminent |
ISBN: | 978-80-7281-495-4 |
Termín: | 02.06.2015 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Rozsah (počet stran): | 364 |
Vazba: | vázaná |
Materiál: | kniha |
Anotace
Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav. Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin.