Škola světové kuchyně
Nakladatel: | Mladá fronta |
ISBN: | 978-80-204-3091-5 |
EAN: | 9788020430915 |
Termín: | 22.09.2014 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Překladatel: | Jana Montorio Doležalová |
Rozsah (počet stran): | 256 |
Formát (výška x šířka): | 240 x 195 mm |
Vazba: | vázaná |
Materiál: | kniha |
Anotace
Kompletní kurz světové kuchyně je připravený ve spolupráci s šéfkuchaři prestižní mezinárodní italské kuchařské školy ALMA. 120 receptů na nejznámější či nejtypičtější pokrmy národních kuchyní je seřazeno podle jednotlivých světadílů a zemí. Jejich hlavní součástí je názorný výklad s barevnými fotografiemi, které krok za krokem popisují přípravu, vysvětlují jednotlivé postupy od základních až po pokročilé a předvádějí, jak pokrm správně servírovat. Kniha je velkým pomocníkem i těm, kdo nejsou znalci exotických pokrmů, a to nejen proto, že nabízí velmi jasný postup – v závěru je též uveden podrobný slovníček s vysvětlením nejsložitějších pojmů a s radami, kde získat nebo čím případně nahradit cizokrajné suroviny.