86%

Dějiny jídla ve 100 receptech

978-80-257-1184-2
978-80-257-1184-2
Autor:
Originál:A History of Food in 100 Recipe
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání angličtina angličtina
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
978-80-257-1184-2
978-80-257-1184-2
Nakladatel:ARGO
ISBN:978-80-257-1184-2
EAN:9788025711842
Termín:
Pořadí vydání:1.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Překladatelé:Alena Heroutová, Sylvie Čapková, Darina Křivánková
Rozsah (počet stran):360
Formát (výška x šířka):257 x 182 mm
Vazba:pevné desky, papírový potah, přebal
Materiál:kniha

Anotace

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby, a jejich prostřednictvím nahlédl dějiny člověka a jeho kultury. Materiál čerpá z klasických kuchařských knih všech dob, ale pozoruhodné zmínky o jídle nachází v klínospisných tabulkách, egyptských hieroglyfech, severských ságách či antických památkách. Dojde na slavné gurmerty, jako byl Brillat-Savarin, i kuchaře, k nimž patřila slavná Julie Childová. Zmiňují se proslulé pokrmy, jako třeba vejce Benenedick nebo boeuf bourgignon, i jídla typická pro různé regionální kuchyně. Vše doprovází bohatý ilustrační materiál.

Žánr a kategorie knihy Dějiny jídla ve 100 receptech

Naučná » Společenské vědy