Jídlo na prvním místě
Nakladatel: | Jan Melvil Publishing |
ISBN: | 978-80-87270-67-7 |
EAN: | 9788087270677 |
Termín: | 04.02.2014 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Překladatel: | Libuše Mohelská |
Editor: | Vendula Kůrková |
Rozsah (počet stran): | 328 |
Formát (výška x šířka): | 215 x 143 mm |
Vazba: | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Materiál: | kniha |
Edice: | Fit & Food |
Anotace
To, co se dozvíte v této mimořádné knize zní jako zázrak. Obnova sil, lepší trávení, zbavení se zdravotních problémů a jen tak mimochodem optimalizace hmotnosti. Melissa a Dallas Hartwigovi vám představí strhující příběh biochemických reakcí organizmu na složení potravy, dopřejí vhled do vzájemných vztahů hladin hormonů, vysvětlí závislost mozku na cukru a hlavně, ukáží cestu z bludného lesa nezdravých návyků. Nejedná se o další módní dietu, ale návrat k průmyslově nezpracovaným základním potravinám a nízkosacharidovému složení pokrmů. Možná jste se už setkali s výrazem paleo strava, nicméně Hartwigovi dogmaticky netrvají na argumentech týkajících se vědomostí o složení stravy v paleolitu:""Nedoporučujeme maso a zeleninu proto, že si myslíme, že právě to jedli naši předkové - neříkáme, že cheescake není dobrá volba, protože jeskynní lidé cheescake nejedli - a zcela určitě nehodláme diskutovat o tom, zda je to nebo ono jídlo techniicky paleo... Zajímá nás, co teď a tady prospívá nebo škodí našemu zdraví."" Kniha vysvětluje nejen teoretické výhody přechodu na nový systém výběru potravin, ale nabízí i praktický postup, jak životní změnu začít. Množství receptů a tipů je doplněno vysvětlením, jak na jednotlivá jídla reaguje naše tělo, obsahuje i kapitoly věnované vegetariánům, těhotným, sportovcům a dětem.