70%

Nové jakostní markery hroznového vína

978-80-7454-304-3
978-80-7454-304-3
Autor:
Podtitul:Teze disertační práce
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání čeština čeština
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
978-80-7454-304-3
978-80-7454-304-3
Nakladatel:Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
ISBN:978-80-7454-304-3
EAN:9788074543043
Termín:
Pořadí vydání:1.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Rozsah (počet stran):46
Vazba:měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou
Materiál:kniha

Anotace

Předložená dizertační práce se zabývá problematikou vína a biologickým odbouráváním kyseliny L-jablečné. Cílem práce bylo prostudovat změny v obsahu vybraných markerů kvality v hroznovém víně v závislosti na provedení řízeného odbourávání kyseliny L-jablečné pomocí bakterií mléčného kvašení. V práci byly realizovány tři části experimentů (příprava analytických metod a dva praktické experimenty s reálnými vzorky z výroby vína). Probíhající změny byly sledovány pomocí metod chemické analýzy a statisticky porovnány. Z výsledků vyplývá, že malolaktická fermentace mění množství markerů v závislosti na použité starterové kultuře i odrůdě révy vinné.

Žánr a kategorie knihy Nové jakostní markery hroznového vína

Učebnice » Učebnice pro vysoké školy