58%

Změny jakostních parametrů mléka a mléčných výrobků

978-80-7454-222-0
978-80-7454-222-0
Autor:
Podtitul:Teze disertační práce
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání čeština čeština
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
978-80-7454-222-0
978-80-7454-222-0
Nakladatel:Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
ISBN:978-80-7454-222-0
EAN:9788074542220
Termín:
Pořadí vydání:1.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Rozsah (počet stran):50
Vazba:měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou
Materiál:kniha

Anotace

Disertační práce řeší problematiku nutriční charakteristiky mléka, v rámci které byly realizovány tři experimenty. První experiment řešil záměnu jadrné složky (kukuřice, pšenice, tritikale) krmné dávky dojnic s důrazem na zastoupení a obsah aminokyselin a mastných kyselin mléka. Druhý experiment se zabýval přídavkem zelené natě Bazalky pravé (Ocimum basilicum) do krmné dávky koz s důrazem na obsah senzoricky aktivních látek mléka. Třetí experiment zkoumal ovlivnění kvality vybraného mléčného výrobku (jogurtu) přídavkem sušiny, či hydrokoloidu (ι.,-karagenanu). Změny ve složení mléka, resp. mléčných výrobků (jogurtů) byly sledovány pomocí chemických, chromatografických, spektro-skopických, texturních a senzorických metod.

Žánr a kategorie knihy Změny jakostních parametrů mléka a mléčných výrobků

Učebnice » Učebnice pro vysoké školy