Obsah
1. Současný stav a perspektivy výroby sýrů v ČR. Informace ze zasedání mezinárodní mlékárenské federace IDF konané v JAR. Ing. Jiří Kopáček, CSc. předseda Českomoravského mlékárenského svazu, ČR
2. Nutriční aspekty konzumace mléčných výrobků. Prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D, Veterinární a Farmaceutická Univerzita Brno, Ústav hygieny a
technologie mléka, ČR
3. Vývoj jakosti polotvrdých sýrů v průběhu jejich zrání. doc. Ing. František Buňka, Ph.D., Ústav technologie a mikrobiologie potravin UTB ve Zlíně, ČR
4. Technologické faktory ovlivňující jakost sýrů, vady sýrů. Ing. Jiří Kopáček, CSc. předseda Českomoravského mlékárenského svazu
5. Metody hodnocení textury sýrů, doc. Ing. Jiří Štětina, CSc., Vysoká škola chemicko technologická v Praze, Ústav mléka, tuku a kosmetiky, ČR
6. Základní a doplňkové kultury pro výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů. Ing. Vladimír Dráb, CSc., Výzkumný ústav mlékárenský Praha, Česká sbírka mléčných mikroorganismů CCDM, ČR
7. Ekologické zemědělství, problematika biopotravin a filosofie konzumenta. Prof. Josef Dlouhý, Former Director of Science, University in Uppsala,
Švédsko
8. Rozvoj výroby ovčích a kozích syrov v rámci agroturistiky v Slovenskej republike, Ing. Karol Herian, CSc., Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre, Slovenská republika
více »»
Nakladatel: | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
ISBN: | 978-80-7454-231-2 |
EAN: | 9788074542312 |
Termín: | 18.12.2012 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Rozsah (počet stran): | 73 |
Materiál: | CD |
Anotace
Sborník konference.
Žánr a kategorie knihy Sýry – Zlín – 2012