Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Nakladatel: | Academia |
ISBN: | 978-80-200-1991-2 |
EAN: | 9788020019912 |
Termín: | 13.10.2011 |
Pořadí vydání: | 2. |
Jazyk: | ![]() |
Rozsah (počet stran): | 514 |
Formát (výška x šířka): | 200 x 130 mm |
Vazba: | Vázaná s přebalem |
Materiál: | kniha |
Anotace
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.