Anotace
Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt...“). Alexandr Žurman (1947–2010), dlouholetý ředitel Nakladatelství Olympia, mezi jehož koníčky vaření vždycky patřilo, připravil se svou ženou Evou pro čtenáře pestrý výběr receptů na polévky jak pro sváteční či začínající kuchaře, tak i pro ty zkušenější. Řada čtenářů si při čtení těchto řádků jistě vybaví autorovu úspěšnou knížku Guláše a jejich příbuzní (poprvé vyšla v Olympii v roce 1995). Věříme, že i tato knížka se stane pomocníkem nejedné hospodyňky a nejednoho kuchaře a že se dočká stejné, ne-li větší popularity.
Žánr a kategorie knihy Polévky