Bible šéfkuchaře – Maso a zvěřina
Nakladatel: | SVOJTKA&Co. |
ISBN: | 978-80-256-0420-5 |
EAN: | 9788025604205 |
Termín: | 13.04.2010 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Rozsah (počet stran): | 320 |
Formát (výška x šířka): | 300 x 230 mm |
Vazba: | vázaná |
Materiál: | kniha |
Anotace
Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězího masa přes domácí drůbež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Rady pro kuchaře obsahují praktické postupy při úpravě masa, jeho vykosťování, porcování, marinování, solení, uzení a rovněž možné způsoby tepelné úpravy. Postup při zvlášť náročných úkonech je zde názorně vysvětlen krok za krokem. Tato bohatě ilustrovaná encyklopedie obsahuje mnoho odborných informací a poutavých reportáží a je založena na nejnovějších poznatcích vědy i gastronomie.