Anotace
Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme La Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse, poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér, budeme svědky diskuze o tajemství postupu, jak vytvořit dokonalou omeletu, a cestou pochytíme několik skvělých receptů.
Žánr a kategorie knihy Francouzské hodokvasy