Skladování a zpracování ovoce a zeleniny
Nakladatel: | Mendelova univerzita v Brně |
ISBN: | 978-80-7509-195-6 |
Termín: | 21.01.2015 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Rozsah (počet stran): | 132 |
Formát (výška x šířka): | 297 x 210 mm |
Vazba: | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Materiál: | kniha |
Anotace
Publikace přináší poznatky o způsobech skladování ovoce a zeleniny v chladírenských technologiích s důrazem na řízenou atmosféru a další opatření, která směřují k omezení procesů zrání jako podkladu pro prodloužení uchovatelnosti skladovaného produktu. Zpracovatelské principy jsou uvedeny sterilačními postupy a konzervačními postupy využívající zvýšenou odolnost prostředí, které mají svoje vyjádření v sušárenských, mrazírenských postupech a dalších koncentračních metodách, u nichž se využijí osmoticky aktivní složky. Konzervace biologickými zásady jako je mléčné kvašení se tradičně uplatňuje u zeleninových druhů.