74%

Skladování a zpracování ovoce a zeleniny

Skladování a zpracování ovoce a zeleniny
Skladování a zpracování ovoce a zeleniny
Podtitul:(Návody do cvičení)
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání čeština čeština
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru

Vydání knihy :

Skladování a zpracování ovoce a zeleniny
Skladování a zpracování ovoce a zeleniny
Nakladatel:Mendelova univerzita v Brně
ISBN:978-80-7509-195-6
Termín:
Pořadí vydání:1.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Rozsah (počet stran):132
Formát (výška x šířka):297 x 210 mm
Vazba:měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách
Materiál:kniha

Anotace

Publikace přináší poznatky o způsobech skladování ovoce a zeleniny v chladírenských technologiích s důrazem na řízenou atmosféru a další opatření, která směřují k omezení procesů zrání jako podkladu pro prodloužení uchovatelnosti skladovaného produktu. Zpracovatelské principy jsou uvedeny sterilačními postupy a konzervačními postupy využívající zvýšenou odolnost prostředí, které mají svoje vyjádření v sušárenských, mrazírenských postupech a dalších koncentračních metodách, u nichž se využijí osmoticky aktivní složky. Konzervace biologickými zásady jako je mléčné kvašení se tradičně uplatňuje u zeleninových druhů.