77%

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

978-80-249-1215-8
978-80-249-1215-8
Autor:
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání čeština čeština
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
978-80-249-1215-8
978-80-249-1215-8
Nakladatel:Euromedia Group
ISBN:978-80-249-1215-8
EAN:9788024912158
Termín:
Pořadí vydání:2., zde 1.
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Rozsah (počet stran):296
Formát (výška x šířka):235 x 170 mm
Vazba:pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu
Materiál:kniha

Anotace

Trejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana.

Žánr a kategorie knihy Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

Naučná » Medicína