77%
Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana
Nakladatel: | Euromedia Group |
ISBN: | 978-80-249-1215-8 |
EAN: | 9788024912158 |
Termín: | 03.11.2009 |
Pořadí vydání: | 2., zde 1. |
Jazyk: | čeština |
Rozsah (počet stran): | 296 |
Formát (výška x šířka): | 235 x 170 mm |
Vazba: | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Materiál: | kniha |
Anotace
Trejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana.