76%
Tajemství klášterní kuchyně
Nakladatel: | Portál |
ISBN: | 80-7178-912-7 |
EAN: | 9-788071-7891 |
Termín: | 10.10.2005 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Překladatel: | Renata Pešková |
Typograf: | s.r.o. Portál |
Rozsah (počet stran): | 200 |
Formát (výška x šířka): | 230 x 160 mm |
Vazba: | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Materiál: | kniha |
Edice: | literatura faktu, beletrie |
Anotace
Pikantní epizody a chutné recepty Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nenabízí při tom jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty...
Žánr a kategorie knihy Tajemství klášterní kuchyně
Naučná » Společenské vědy |