80%

Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

80-249-0439-X
80-249-0439-X
Autor:
Jazyk (původní knihy):Jazyk vydání čeština čeština
Zkuste koupit knihu na KOSMAS.czPřidat komentářPřidat recenziPřidat odkazPřidat obálkuPřidat inzerát na knihu do bazaru
80-249-0439-X
80-249-0439-X
Nakladatel:Euromedia Group
ISBN:80-249-0439-X
EAN:9788024904399
Termín:
Pořadí vydání:třetí, přepracované
Jazyk:Jazyk vydání čeština čeština
Ilustrátor:Jiřička Jaroslav (fot Abramjan Tigran (ilustrace)
Rozsah (počet stran):176
Formát (výška x šířka):235 x 170 mm
Vazba:pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu
Materiál:kniha

Anotace

Antičtí Řekové považovali vaření za vědu i umění. Maso jedli vařené, ale také pečené na rožni, do těst přidávali vejce, olivy nakládali do soli, ryby opékali na olivovém oleji, menu často doplnili vařenými mořskými plody, jemné pečivo sladili medem a sypali sezamem. Z Orientu dováželi četné lahůdky, které připravovali velmi pikantně. Již nejméně 80 let dietologové vědí, že řecká strava, vycházející z bohaté historické tradice a obsahující hojně ovoce, zeleniny, skopového a ryb, je prototypem současné zdravé výživy. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také v klidu domova. Jednoduché, srozumitelné a v praxi mnohokrát vyzkoušené recepty Marthy Elefteriadu, známé pěvecké osobnosti řeckého původu, vás nezklamou. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, něco o pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy, i jaké zákusky milují Řekové dnes. Připravte si paputsakii, musaku nebo stifado, upečte si k odpolední kávě baklavu či bugatsu, večer na grilu může zavonět suvlaki. Nebo si dejte v horkém létě vychladlé lehké a osvěžující tzatziki. Připijete-li si ještě navíc sklenkou řeckého vína nebo pohárkem Metaxy, vytvoříte si i doma naprosto dokonalou atmosféru, kterou může nabídnout jen pravá řecká taverna.

Žánr a kategorie knihy Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Naučná » Medicína